Principer, principer, principer

smalbenI kväll tränade vi både hand- och spjutform och principer i olika situationer i olika övningar. Vi avslutade med att kliva ut ur välbekanta mönster och fick utmana vår förståelse för principerna rejält. Det gav också en känsla för djupet av det vi lär oss.

Vi tränar kinesisk traditionell kampkonst. Vi har en avslappnad attityd i dojon men vilar på mycket fasta principer i fråga om relationer, träning och kunskapsbevarande. Våra regler är tydliga och tas på allvar av oss som tränar. Vår kultur är mycket olikt det vi svenskar är vana att förhålla oss till och det är vår lärare, Saar, som utifrån sin erfarenhet och kunskap avgör vad vi får till oss på lektionerna.

Efter fyra månader får man använda skolans grå T-shirt. Några av de som tränar kommer kanske att genomgå Bai shi vilket symboliseras av en svart T-shirt. Allt bygger på förtroende, personlighet, hängivenhet och ärlighet och det är så vi ska föra vår stil och vår tradition vidare. Vår träning är vår livsstil.

Glöm inte: helgseminarium på lördag och söndag! Läs mer om det HÄR eller under Seminarier.

/School of Empty Cup

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s