Efterlängtad träningshelg!

Det bästa med träningshelgerna är att vi får tillfälle att träna, fördjupa oss i stilen och umgås med nya och gamla vänner som reser till oss från andra städer och länder.  Vi fick under helgen bl.a. utforska vikten av vinklar när vi använder våra vapen, övningar där ena partnern fick göra applikationer från handformen och den andra fick i fallet öva på sina falltekniker mm. Två elever fick gå vidare och lära sig nya Nei Kung-övningar. Träningen innehöll också teoretiska inslag där vi kopplade namnen till rörelserna i handformen samtidigt som vi utförde dem. Denna helg hade vi även äran att få träffa vår nya medlem, fina lilla Lovis som i skrivande stund är 8 veckor gammal.

Sammanfattningsvis har det varit en väldigt lärorik, rolig och givande helg för både kroppen och sinnet. Det är så spännande när man tänker på att de övningar och den kunskap vi utövar och har funnits i flera 100 år. Det är konst som vill vi behålla!

12670703_998867916835117_6036055876171142863_n

/School of Empty Cup

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s